Biocitrus in Spanje, het citrusseizoen is weer begonnen

Biocitrus in Spanje neemt enorme vlucht

Spanje is de belangrijkste producent van bio groenten en fruit in Europa en de citrus-productie speelt daarin een belangrijke rol.
In 6 jaar tijd is de productie van bio-citrus in Spanje meer dan verdubbeld. In 2013 nog 4.500 hectare nu meer dan 10.000.
De groei deed zich voor in alle citrus-soorten, maar de citroen steekt er met een toename van 200% toch met kop en schouders bovenuit. Sinaasappelen verdubbelden en mandarijnen en clementines stegen met 85%. Clementines stegen minder snel omdat plagen moeilijker zijn te bestrijden.

De toename is te danken aan de grotere vraag waardoor telers grotere interesse hebben.

De groei is voornamelijk in Murcia en Andalusi
ë.
Valencia, traditioneel citrus-gebied bij uitstek loopt hierop beduidend achter.


Bron: AGF 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Huiseigenaren in Spanje slecht beschermd

Reacties op struikrovers op de Spaanse autosnelwegen

Groene, rode en blauwe lijnen op Spaanse wegen